ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ/
ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Η Ευδοκία Μαλλιαρού γεννήθηκε στο Βόλο και σπούδασε στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) από όπου και αποφοίτησε επιτυχώς τον Ιούνιο του 2018. Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές της στον τομέα της κλινικής διατροφής ολοκληρώνοντας επιτυχώς τον Ιουνίου του 2020 το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (Master of Medical Science) “Η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο” με ειδίκευση στην νεφρική ανεπάρκεια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών πραγματοποίησε 6-μηνη πρακτική άσκηση στο διατροφολογικό γραφείο Volos Diet υπό την καθοδήγηση του διαιτολόγου/διατροφολόγου κ. Κωνσταντίνου Λάμπη. Παράλληλα σε συνεργασία με γονείς και παιδιά σε δημοτικά σχολεία του Βόλου πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με την παιδική παχυσαρκία, τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών και την σύνδεσή τους με τις διατροφικές συνήθειες των γονέων.

Ως μεταπτυχιακός φοιτητής πραγματοποίησε μελέτη σχετικά με την συμπληρωματική χορήγηση ανάλογων κετοξέων σε ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο με σκοπό την καλύτερη έκβασης της νόσου, ιδιαίτερα σε πιο προχωρημένα στάδια.

Από το 2019 έως τον Μάρτιο του 2021 εργάστηκε στο διατροφολόγικο γραφείο Volos Diet στον Βόλο, υπό την αιγίδα του διαιτολόγου/διατροφολόγου κ. Κωνσταντίνο Λάμπη, ως κλινική διατροφολόγος όπου αναλάμβανε τη διατροφική αξιολόγηση και παρακολούθηση των μελών του με κλινικές παθήσεις.

Στα πλαίσια της επιμόρφωσής της παρακολούθησε, το 2016, σεμινάρια με θέμα “Διατροφικές Διαταραχές“. Το 2018, παρακολούθησε επιτυχώς 6-μήνο σεμινάριο ειδίκευσης με θέμα “Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή για την Μεγιστοποίηση της Απόδοσης“.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 διατηρεί το δικό της διατροφολογικό γραφείο στο κέντρο της πόλης του Βόλου. Ενώ ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στον τομέα της διατροφής καθότι συμμετέχει σε πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων από το 2014.

Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και νόμιμη άδεια διαιτολογικού γραφείου.

Το γραφείο