Αθλητική διατροφή

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοσή μας κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Κάθε άθλημα δημιουργεί διαφορετικές απαιτήσεις ενέργειας και μακροθρεπτικών συστατικών στο σώμα μας. Για παράδειγμα, οι αθλητές αντοχής χρειάζονται περισσότερους υδατάνθρακες για να διατηρήσουν τα επίπεδα ενέργειάς τους κατά τη διάρκεια μακρών προπονήσεων, ενώ οι αθλητές δύναμης χρειάζονται περισσότερες πρωτεΐνες για την επιδιόρθωση και τη δημιουργία μυϊκού ιστού.

Oι αθλητές χρειάζονται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις ώρες προπόνησης και στην καθημερινή τους ρουτίνα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι λαμβάνουν το σωστό μείγμα θρεπτικών συστατικών για να υποστηρίξουν την προπόνησή τους και να τους βοηθήσουν να αποδώσουν τα μέγιστα. Με τη βοήθεια ενός εγγεγραμμένου διαιτολόγου ή διατροφολόγου, οι αθλητές μπορούν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες τους και τους βοηθά να επιτύχουν τους στόχους τους

Κλινική διατροφή

Μια σωστή διατροφική προσέγγιση είναι σημαντική για τα άτομα με διάφορες ιατρικές παθήσεις. Ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση, η υπερλιπιδαιμία, το αυξημένο ουρικό οξύ, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS), η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η νεφρική ανεπάρκεια, η αναιμία ή τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου είναι μερικές παθήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω της διατροφής. Δίνοντας προσοχή στο τι καταναλώνεται σε καθημερινή βάση, αυτές οι καταστάσεις μπορούν να δουν σημαντική βελτίωση.

Ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε ατόμου είναι υψίστης σημασίας! Το σχέδιο αυτό μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστεί καθώς οι ιατρικές συνθήκες βελτιώνονται ή αλλάζουν. Το διατροφικό πλάνο πρέπει να εστιάζει στο να βοηθήσει το άτομο να λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για να είναι υγιής, ενώ παράλληλα να διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη πάθησή του.

Η σωστή διατροφή μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα ζωής των ατόμων με χρόνιες παθήσεις.

Σημαντικό: Στην πρώτη συνεδρία παρακαλώ να φέρετε μαζί σας πρόσφατες εξετάσεις αίματος.

Online διατροφή

Εάν βρίσκεστε εκτός Βόλου ή ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, υπάρχει η δυνατότητα συστηματικής διατροφικής παρακολούθησης από απόσταση.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ζυγαριά και έναν υπολογιστή ή ένα smartphone προκειμένου να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις ή να επικοινωνούμε τηλεφωνικά. Με αυτά τα εργαλεία, μπορούμε να σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και υποστήριξη για τη διατροφή σας.

Μπορούμε επίσης να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με τη διατροφή σας ή τη διατροφή γενικότερα. Η συστηματική διατροφική παρακολούθηση μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας, είτε αυτοί είναι η απώλεια βάρους, είτε η αύξηση βάρους, είτε απλώς η βελτίωση της συνολικής σας υγείας.

Με τη βοήθειά μας, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε και ότι σημειώνετε πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων σας. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους υγείας σας.

Διαχείριση βάρους

Η επίτευξη και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι σημαντική για τη συνολική υγεία και μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως η καρδιοπάθεια, το εγκεφαλικό επεισόδιο, ο διαβήτης τύπου 2 και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Δεν υπάρχει μία και μοναδική ή τέλεια δίαιτα για όλους και ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα είναι να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής που να ανταποκρίνεται στις ατομικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.

Αυτό περιλαμβάνει την τήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής που περιλαμβάνει ποικιλία θρεπτικών τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφίμων, τη σωματική δραστηριότητα, τον περιορισμό της πρόσληψης ενέργειας από τρόφιμα και ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, λίπος ή αλκοόλ και τη διαχείριση του μεγέθους των μερίδων.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με την απώλεια ή την αύξηση του βάρους- οι αργές και σταθερές αλλαγές είναι πιο πιθανό να είναι βιώσιμες μακροπρόθεσμα.

Να θυμάστε, η διαρκής αλλαγή απαιτεί δέσμευση και προσπάθεια, αλλά είναι δυνατόν να κάνετε διαρκείς βελτιώσεις στην υγεία σας ακολουθώντας μια εξατομικευμένη προσέγγιση για την επίτευξη ενός υγιούς βάρους. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να βρούμε το πλάνο διατροφής που δουλεύει για εσάς.

Παιδική και εφηβική διατροφή

Η παιδική ηλικία είναι μια κρίσιμη περίοδος ανάπτυξης, κατά την οποία η καλή διατροφή είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη ανάπτυξη και εξέλιξη.

Ωστόσο, πολλά παιδιά δεν λαμβάνουν επαρκή διατροφή, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας στη μετέπειτα ζωή τους ή ακόμα και σε παιδική παχυσαρκία. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να παρακολουθείται η διατροφική κατάσταση των παιδιών και να τους παρέχεται διατροφική εκπαίδευση.

Αυτό θα τα βοηθήσει να κάνουν υγιεινές επιλογές σχετικά με τα τρόφιμα και να διατηρούν ένα υγιές βάρος. Επιπλέον, είναι σημαντικό να καλύπτονται οι αυξημένες ενεργειακές ανάγκες των παιδιών που μεγαλώνουν, παρέχοντάς τους μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει όλες τις κύριες ομάδες τροφίμων.

Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά θα αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και θα ζήσουν μια υγιή ζωή. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να δούμε μαζί τις διατροφικές ανάγκες του παιδιού ή του εφήβου σας.

Διατροφή κατά την κύηση και τον θηλασμό

Το εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής ανάλογα με τις ανάγκες της εγκύου ή της θηλάζουσας γυναίκας στοχεύει στην κάλυψη των αυξημένων ενεργειακών αναγκών για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου και στη διασφάλιση της υγείας της εγκύου ή της θηλάζουσας γυναίκας αντίστοιχα.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός συνδυασμού διατροφικών συμβουλών και εκπαίδευσης και συστάσεων για συμπληρώματα διατροφής.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τη μητέρα καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και κατά τη διάρκεια του θηλασμού, εφόσον το επιθυμεί. Με την κατανάλωση μιας ποικιλίας τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και ακολουθώντας τις συμβουλές μας, οι μητέρες μπορούν να είναι σίγουρες ότι δίνουν στο μωρό τους το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή.

Μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί σας για να δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής που να ανταποκρίνεται στις μοναδικές σας ανάγκες. Θα λάβουμε υπόψη το ιατρικό ιστορικό, τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές σας προτιμήσεις για να αναπτύξουμε ένα πρόγραμμα που είναι κατάλληλο για εσάς.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα.

Ανάλυση σύστασης σώματος - BMI

Ο αναλυτής σύστασης σώματος Tanita MC-780 κάνει λεπτομερή ανάλυση σε μια μέτρηση που διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό. Πολυσυχνοτικός αναλυτής τμηματικής ανάλυσης, για ανάλυση σύστασης σώματος υψηλής ακρίβειας.
Μετρήσεις
• Λίπος %, kg
• Άλιπη μάζα
• Μυϊκή μάζα
• Συνολικά υγρά σώματος
• Εξωκυττάριο υγρό
• Ενδοκυττάριο υγρό
• Οστική μάζα
• Σωματική κατάταξη
• Σπλαχνικό λίπος
• Αναλογία ECW/TBW
• Βασικός μεταβολικός ρυθμός
• Phase Angle
• Μεταβολική ηλικία
• Κατανομή σωματικού λίπους
• Ισορροπία μυϊκής μάζας
• Επίδοση μυών κάτω άκρων
• Τμηματική ανάλυση για κάθε κάτω και άνω άκρο και κορμό

Ιδανικές συνθήκες μέτρησης:
• 3 ώρες πριν από τη μέτρηση ο εξεταζόμενος να μην έχει καταναλώσει τροφή ή υγρά
• Οι γυναίκες την ημέρα της μέτρησης να μην έχουν περίοδο
• 10 ώρες πριν από την μέτρηση να μην έχει γίνει κατανάλωση αλκοόλ

Vegan και Vegeterian διατροφή

Η vegan ή vegeterian διατροφή είναι μια διατροφή που αποφεύγει το κρέας ή/και τα ζωικά προϊόντα. Ορισμένοι άνθρωποι επιλέγουν να τρώνε με αυτόν τον τρόπο για ηθικούς λόγους, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι το κλειδί για την καλή υγεία.

Ενώ υπάρχουν πολλά οφέλη σε μια διατροφή βασισμένη σε φυτικά προϊόντα, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά σχεδιασμένη. Χωρίς τον σωστό συνδυασμό τροφίμων, μπορεί να χάσουμε ζωτικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει σωστά. Για παράδειγμα, ο αιμικός σίδηρος και ο ψευδάργυρος βρίσκονται στα ζωικά προϊόντα.

Εάν δεν λαμβάνουμε αρκετά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή μας, μπορεί να εμφανίσουμε αναιμία ή άλλα προβλήματα υγείας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις διατροφικές ανάγκες του σώματός μας και να βεβαιωνόμαστε ότι λαμβάνουμε όλα όσα χρειαζόμαστε από την τροφή μας. Με λίγο προγραμματισμό, μια διατροφή με βάση φυτικά προϊόντα μπορεί να είναι τόσο υγιεινή όσο και νόστιμη.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα.