Συνταγές

Τα λαζάνια του Ποπάυ

The Nutri Hub - Ta lazania tou Popai

Συστατικά (για 6 μερίδες)

  • ½ πακέτο λαζάνια
  • 700γρ σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500γρ τυρί ρικότα
  • 200γρ παρμεζάνα
  • 2 κουτ ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ

  • 100γρ αλεύρι για όλες της χρήσης
  • 100γρ βούτυρο
  • 1 λίτρο γάλα
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί για 15 περίπου λεπτά μέχρι να φύγουν τα υγρά του. Τέλος, αφού σβήσουμε το μάτι προσθέτουμε την ρικότα και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ με τον συνηθισμένο τρόπο και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα πυρέξ απλώνουμε στο κάτω μέρος λίγο σπανάκι και 1 κουτάλα μπεσαμέλ. Βάζουμε μια στρώση από λαζάνια. Στην συνέχεια προσθέτουμε ξανά σπανάκι, μπεσαμέλ και παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις 3 φορές και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.

Καλή απόλαυση!!!