Συνταγές

Γεμιστά με πλιγούρι

The Nutri Hub - Gemista me pligouri

Συστατικά

  • 3 πιπεριές για γέμισμα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150γρ πλιγούρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κουτ γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 30γρ μιλνερ τριμμένο
  • 3 κουτ ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό προσθέτουμε το πλιγούρι και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσει για περίπου 20 λεπτά. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το καρότο (αν δεν το θέλουμε τόσο τραγανό, μπορούμε να το τρίψουμε στον τρίφτη). Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το πλιγούρι, το τυρί τριμμένο, τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, καστανή ζάχαρη και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Κόβουμε τις πιπεριές για γέμισμα στη μέση κάθετα και τις γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Ξεσκεπάζουμε προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο και ψήνουμε για ακόμη 5-10 λεπτά.

Καλή απόλαυση!